Αποτοξινωτικός χυμός με σπανάκι, καρότα, πράσινα μήλα, πιπεριά, λεμόνι, παντζάρι και μαϊντανό


250 γρ καρότα
250 γρ σπανάκι
2 πράσινα μήλα
1 πιπεριά
1/2 λεμόνι
1/2 παντζάρι
1 ματσάκι μαϊντανό

Αυξάνουμε το Σίδηρο με φυσικό τρόπο!!

Ο φυτικός Σίδηρος των φρούτων και λαχανικών αδίκως έχει κατηγορηθεί για μειωμένη απορροφητικότητα, καθώς όπως «εν σοφία εποίησε ο Κύριος», όλα τα φρούτα και λαχανικά είναι εμπλουτισμένα με άφθονη βιταμίνη C, η οποία συνεισφέρει στην αποτελεσματική απορρόφηση του Σιδήρου (μη αιμικού) στο έντερο μας.

Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C βοηθά στην παρεμπόδιση σχηματισμού αδιάλυτων και αναπορρόφητων συμπλεγμάτων του Σιδηρου με αντιθρεπτικά συστατικά (όπως φυτικό και οξαλικό οξύ), ενώ συμμετέχει στην μετατροπή του τρισθενούς Σιδήρου των φυτικών πηγών σε δισθενή, ο οποίος απορροφάται ιδιαίτερα αποτελεσματικά(1,2).


Σαββας Τσανασίδης, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος, Facebook

Σχόλια