250 γρ καρότα
250 γρ σπανάκι
2 πράσινα μήλα
1 πιπεριά
1/2 λεμόνι
1/2 παντζάρι
1 ματσάκι μαϊντανό
Αυξάνουμε το Σίδηρο με φυσικό τρόπο!!
Ο φυτικός Σίδηρος των φρούτων και λαχανικών αδίκως
έχει κατηγορηθεί για μειωμένη απορροφητικότητα, καθώς όπως «εν σοφία εποίησε ο
Κύριος», όλα τα φρούτα και λαχανικά είναι εμπλουτισμένα με άφθονη βιταμίνη C, η
οποία συνεισφέρει στην αποτελεσματική απορρόφηση του Σιδήρου (μη αιμικού) στο
έντερο μας.
Συγκεκριμένα, η βιταμίνη C βοηθά στην παρεμπόδιση
σχηματισμού αδιάλυτων και αναπορρόφητων συμπλεγμάτων του Σιδηρου με
αντιθρεπτικά συστατικά (όπως φυτικό και οξαλικό οξύ), ενώ συμμετέχει στην
μετατροπή του τρισθενούς Σιδήρου των φυτικών πηγών σε δισθενή, ο οποίος
απορροφάται ιδιαίτερα αποτελεσματικά(1,2).
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου